Pomerančová buchta s brusinkami

 Nedávno jsem četla jednu knížku, kde hlavní hrdinka mimo jiné ráda a hodně pekla, dokonce i stejně jako já ráda sledovala pořady o pečení a vaření. Tahleta hrdinka, Caroline, asi uprostřed knížky upekla pomerančovou buchtu s brusinkami. A já věděla, že tuhle buchtu musím zkusit upéct! Tak snad se mi to aspoň trochu povedlo.


Těsto
200g másla
230g cukru moučka
2 vejce
240g zakysané smetany
330g hl. mouky
8g KP
2 pomeranče (kůra ze dvou, šťáva z jednoho)
60g brusinek
                                                                                                                                               

Nejprve utřeme změklé máslo s cukrem do pěny. Poté zašleháme vajíčka a šťávu z půlky pomeranče, když se vše hezky spojí, můžeme postupně přidávat zakysanou smetanu a sypkou směs (mouku, kypřící prášek a pomerančovou kůru).

Zvlášť v jiné misce oddělíme brusinky od sebe (pravděpodobně budou slepené) a obalíme je v trošce hladké mouky, budou to asi 3g. To proto, aby neklesly.

Nakonec vmícháme brusinky a těsto rozetřeme do formy vyložené pečícím papírem.

Pekla jsem asi 30 minut na 180°.

Na závěr celý povrch buchty potřeme šťávou z druhé poloviny pomeranče.

Tip: brusinky můžete před pečením naložit alespoň na hodinku a půl do pomerančové šťávy. Budou tak šťavnatější a jejich chuť získá nový rozměr.



Komentáře

Oblíbené příspěvky