Vinné cukroví
Rychlé a jednoduché cukroví, které nepotřebuje odležet a u mě doma nesmí chybět ani v roce, kdy si řeknu, že letos nepeču? Tak to je právě toto křehké vinné cukroví! Vůně skořice se u těchto obalovaných druhů cukroví příliš nevidí, ale je tím, proč tohle cukroví miluju a opakuju každý rok.
Těsto
100g povoleného másla
140g hl. mouky
4 PL bílého vína (já použila suché)
Na dokončení
moučkový cukr
skořice
Jako první si otevřeme láhev vína, nalijeme si skleničku a napijeme se 😊😉.
Zpracování těsta je velice jednoduché. Všechny ingredience dáme do mísy a zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme odležet aspoň na hodinku, dvě do lednice.
Pokud jste v časovém presu, nebo se vám jen nechce, můžete to udělat jako já poslední dva roky - těsto udělám jeden den večer a druhý peču.
Vychlazené těsto na moukou pomoučeném válu vyválíme na tenkou placku a vykrajujeme vykrajovátky vámi zvolený tvar.
Klademe na plech s pečícím papírem. Pečeme asi 12 minut na 170°.
Ještě teplé obalujeme v cukru se skořicí - skořice dávám vždy od oka, tak jako cukru, ale doporučuju s ní nešetřit.
Tip: Minulý rok jsem začala dělat ještě druhou verzi, kdy do těsta přidávám asi 3 PL kakaa a výsledek obaluji jen v moučkovém cukru. Ale i obalené v tom skořicovém by bylo skvělé.
Jak to, že toto cukroví vůbec neznám? :D Vypadá, že je super jednoduché a sklenka vína do ruky by se také hodila :D
OdpovědětVymazatAnother Dominika